Wat doet een MKB controller?

Wanneer u als ondernemer veel verstand heeft van geldzaken presteert u beter dan ondernemers die dat niet hebben. Vooral als beginnend ondernemer is dit misschien lastig als u geen achtergrond hebt met financiën of geen financiële opleiding heeft gedaan. De beste beslissing die u dan kan nemen is deze kennis over geldzaken vanuit buiten de organisatie naar binnen te brengen. Door iemand in te huren bijvoorbeeld! Niet zomaar iemand, een MKB controller is in dit geval de beste optie. Een MKB controller is iemand die de directie of het management ondersteunt met financiële analyses om zo goed onderbouwde strategische beslissingen te kunnen nemen. Ook voor een kleine organisatie is deze kennis onmisbaar maar vaak wordt deze dan niet fulltime in dienst genomen.

Een MKB controller inhuren

Als ondernemer is het belangrijk de balans en winst- en verliesrekening te begrijpen. Andere financiële rapportages zijn ook essentieel. Om op basis hiervan beslissingen te nemen is het goed de details onder de loep te nemen en alle opties te overwegen. Hiermee kunnen financiële cijfers een voorspellende waarde krijgen. Een financieel gezonde onderneming is ontzettend belangrijk om te kunnen blijven groeien. Wanneer uw onderneming niet groot genoeg is voor het aannemen van de MKB controller kunt u er een inhuren. Deze expert kan u dan adviseren op het gebied van financiën en u hoeft hier alleen in te investeren wanneer u ook echt advies nodig heeft.

MKB controller

Voordelen MKB controller

Een van de grootste voordelen van het inhuren van een MKB controller via GFSA is dat onze specialisten ontzettend breed inzetbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het rapporteren en budgetteren, het maken van kostprijscalculaties en het doen van portfolio optimalisatie. Dit zijn diensten die vast onderdeel zijn van de jaarlijkse planning & control cyclus. Ook zouden wij kunnen voorzien in specialisten die op incidentele basis kunnen helpen met financiële hulp waar de organisatie op dat moment behoefte aan heeft. Dit kan van alles zijn met betrekking tot financiële uitdagingen waar u tegenaan loopt.

Periodiek overzicht in uw financiën

Een ander belangrijk voordeel van het inhuren van een MKB controller is het feit dat u periodiek inzicht heeft in uw financiën. De cijfers van uw onderneming worden geanalyseerd en op basis daarvan worden de rapportages opgesteld. Op deze manier heeft u altijd op tijd inzicht in de cijfers om op basis daarvan bepaalde beslissingen te nemen. Als u een MKB controller inhuurt heeft deze eerst tijd nodig om de organisatie en de bijbehorende cijfers te leren kennen. Op deze manier kunnen we ook in onverwachte situaties inspelen op de situatie en u echt goed adviseren. Wanneer u geïnteresseerd bent in het inhuren van een MKB controller neemt u contact met ons op. We inventariseren uw behoefte in een kennismakingsgesprek en uiteindelijk starten we de samenwerking.

  • Blog
  • Alg. voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +31 6 18475104