Wat doet een MKB controller?

Wanneer u als ondernemer veel verstand heeft van geldzaken presteert u beter dan ondernemers die dat niet hebben. Vooral als beginnend ondernemer is dit misschien lastig als u geen achtergrond hebt met financiën of geen financiële opleiding heeft gedaan. De beste beslissing die u dan kan nemen is deze kennis over geldzaken vanuit buiten de organisatie naar binnen te brengen. Door iemand in te huren bijvoorbeeld! Niet zomaar iemand, een MKB controller is in dit geval de beste optie. Een MKB controller is iemand die de directie of het management ondersteunt met financiële analyses om zo goed onderbouwde strategische beslissingen te kunnen nemen. Ook voor een kleine organisatie is deze kennis onmisbaar maar vaak wordt deze dan niet fulltime in dienst genomen.

Read more: Wat doet een MKB controller?

De voordelen van zakelijk financieel advies

Wellicht stel je jezelf weleens de vraag of je financieel advies zou moeten inwinnen voor je bedrijf. Dit betekent eigenlijk al dat je het goed zou kunnen gebruiken. Waarom zou je het dan niet doen? Er zijn een hoop voordelen verbonden aan het inwinnen van zakelijk financieel advies.

Het kan financieel voordeel opleveren voor je organisatie en het geeft je het vertrouwen dat alle financiële zaken op orde zijn. Op deze manier kan je met een gerust hart focussen op andere zaken die met je bedrijf te maken hebben.

Read more: De voordelen van zakelijk financieel advies

bedrijfsprocessen  optimaliseren

5 tips om bedrijfsprocessen te optimaliseren

Wanneer je een bedrijf begint is het belangrijk na te denken over het optimaliseren van je bedrijfsprocessen. Een bedrijfsproces is een opeenvolging van activiteiten of handelingen, waarmee producten of diensten van een organisatie mogelijk gemaakt worden. Vlak na de start van een bedrijf kan het zijn dat deze bedrijfsprocessen nog geen prioriteit krijgen.

Read more: 5 tips om bedrijfsprocessen te optimaliseren

risico analyse

In 4 stappen naar een risicoanalyse

Als je een bedrijf wil starten is het belangrijk om een aantal zaken goed te onderzoeken. Zijn er bijvoorbeeld andere organisaties die direct met jou concurreren? Uiteraard zijn er nog meer risico’s die je in kaart moet brengen voordat je gaat investeren in je nieuwe bedrijf. Vooral wanneer je net start met je onderneming is het soms lastig om alles zelf te doen. Daarom kunnen wij je helpen met het onderzoeken van risico’s voor je organisatie aan de hand van een risicoanalyse. Op deze manier ga je goed voorbereid van start met je onderneming.

Read more: In 4 stappen naar een risicoanalyse

klantwaarde berekenen

3 manieren om je klantwaarde te berekenen

Voor iedere ondernemer is het belangrijk om te weten wat de klantwaarde van je organisatie is. Klantwaarde kan betekenen dat deze wordt bepaald door de waarde die een klant voor de organisatie heeft. Is deze klant bijvoorbeeld onmisbaar? Dan is de klantwaarde hoger. Klantwaarde berekenen kan ook aan de hand van de waarde die de klant geeft aan een product of dienst. Het gaat hier dus echt om de waarde vanuit de klant.

Read more: 3 manieren om je klantwaarde te berekenen

  • 1
  • 2
  • Blog
  • Alg. voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +31 6 18475104