Wat is een managementrapportage?

Wanneer je in het bedrijfsleven werkt of hebt gewerkt komt het woord managementrapportage je vast bekend voor. Een management rapportage geeft je handige inzichten in de dagelijkste gang van zaken. Maar waarom maak je zo'n rapportage  en hoe maak je een management rapportage? Wij hebben jarenlange ervaring met het opstellen van dit soort rapportages en delen graag onze tips.

Read more: Wat is een managementrapportage?

Wat doet een MKB controller?

Wanneer u als ondernemer veel verstand heeft van geldzaken presteert u beter dan ondernemers die dat niet hebben. Vooral als beginnend ondernemer is dit misschien lastig als u geen achtergrond hebt met financiën of geen financiële opleiding heeft gedaan. De beste beslissing die u dan kan nemen is deze kennis over geldzaken vanuit buiten de organisatie naar binnen te brengen. Door iemand in te huren bijvoorbeeld! Niet zomaar iemand, een MKB controller is in dit geval de beste optie. Een MKB controller is iemand die de directie of het management ondersteunt met financiële analyses om zo goed onderbouwde strategische beslissingen te kunnen nemen. Ook voor een kleine organisatie is deze kennis onmisbaar maar vaak wordt deze dan niet fulltime in dienst genomen.

Read more: Wat doet een MKB controller?

De voordelen van zakelijk financieel advies

Wellicht stel je jezelf weleens de vraag of je financieel advies zou moeten inwinnen voor je bedrijf. Dit betekent eigenlijk al dat je het goed zou kunnen gebruiken. Waarom zou je het dan niet doen? Er zijn een hoop voordelen verbonden aan het inwinnen van zakelijk financieel advies.

Het kan financieel voordeel opleveren voor je organisatie en het geeft je het vertrouwen dat alle financiële zaken op orde zijn. Op deze manier kan je met een gerust hart focussen op andere zaken die met je bedrijf te maken hebben.

Read more: De voordelen van zakelijk financieel advies

bedrijfsprocessen  optimaliseren

5 tips om bedrijfsprocessen te optimaliseren

Wanneer je een bedrijf begint is het belangrijk na te denken over het optimaliseren van je bedrijfsprocessen. Een bedrijfsproces is een opeenvolging van activiteiten of handelingen, waarmee producten of diensten van een organisatie mogelijk gemaakt worden. Vlak na de start van een bedrijf kan het zijn dat deze bedrijfsprocessen nog geen prioriteit krijgen.

Read more: 5 tips om bedrijfsprocessen te optimaliseren

  • Blog
  • Alg. voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +31 6 18475104